Нарушения в Кадамжайском психоневрологическом социальном стационарном учреждении / Кадамжай психоневрологиялык социалдык стационардык мекемесиндеги мыйзам бузуулар
21 ноября 2024 года сотрудники Национального центра Кыргызской Республики по предупреждению пыток посетили Кадамжайское психоневрологическое социальное стационарное учреждение.
В ходе посещения было зафиксировано несоблюдение температурного режима: в коридорах учреждения температура воздуха не поднималась выше +5℃ , а в спальных комнатах колебалась в интервале от +11℃ до +13℃, из-за чего получатели услуг вынуждены были находиться и отдыхать в ночное время в верхней одежде и головных уборах. Большинство использующихся спальных матрасов непригодны к использованию в связи с антисанитарным состоянием. Согласно санитарно-эпидемиологическим требованиям температура в помещении должна быть от +18℃ до +24℃.
Также выявлены нарушения в системе питания: для приготовления блюд, со слов кухонных работников было получено со склада около двадцати килограммов сырого мяса, а по факту имелось лишь восемь килограмм вареного мяса. У одного кухонного работника отсутствовала санитарная книжка.
По выявленным фактам составлен акт, который будет направлен в соответствующие органы.
2024-жылдын 21-ноябрында Кыйноолорду алдын алуу боюнча Кыргыз Республикасынын Улуттук борборунун кызматкерлери Кадамжай психоневрологиялык социалдык стационардык мекемесине барышты.
Баруу учурунда бир катар мыйзам бузуулар аныкталды. Атап айтканда, температуралык режим сакталган эмес: мекеменин коридорлорунда абанын температурасы болгону +5°C, ал эми уктоо бөлмөлөрүндө +11°C ден +13°C ке чейин жетет. Мунун айынан кызмат алуучу адамдар бөлмөлөрдө сырткы кийим жана баш кийим менен жүрүүгө аргасыз болушууда, ошондой эле уктоочу матрастар антисанитардык абалда. Санитардык-эпидемиологиялык талаптарга ылайык, имарат ичиндеги температура +18°C ден +24°C ге чейин болушу керек.
Ошондой эле тамак-аш системасында да кемчиликтер табылган: тамак аштарды даярдоо үчүн, ашкана кызматкерлеринин айтымында, кампадан жыйырма килограмм чийки эт алынган деп көрсөтүлгөн, бирок иш жүзүндө болгону сегиз килограмм бышырылган эт болгон. Андан сырткары, бир ашкана кызматкеринде санитардык китепче жок болуп чыккан.
Аныкталган фактылар боюнча акт түзүлүп, тиешелүү органдарга жөнөтүлөт.
Следуйте за нами в социальных сетях